Szerdán közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a júliusi ipari termelés második becslését. A szeptember 6-án közzétett első becslés szerint az ipari termelés volumene 4,7 százalékkal elmaradt júliusban az egy évvel korábbitól. A munkanaphatástól megtisztítva a termelés 0,1 százalékkal mérséklődött, az idén júliusban kettővel kevesebb volt a munkanapok száma, mint egy évvel korábban. A termelés az év első hét hónapjában 1,3 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest. Az előző hónaphoz viszonyítva a szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazított ipari kibocsátás júliusban 0,4 százalékkal csökkent.

Meglepetést okozott az ipari termelés júliusi visszaesése az elemzők szerint, akik úgy vélték, hogy a következő hónapokban visszatérhet a lendület.

Szintén szerdán jelenik meg a mezőgazdasági termelői árak júliusi alakulásáról szóló statisztika.

Csütörtökön az építőipari termelés júliusi adatát közli a KSH. Júniusban tovább lassult az építőipari termelés visszaesése: az ágazat teljesítménye 16,2 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz viszonyítva a májusi 26,6 százalékos visszaesés után. Az épületek építése 7,4 százalékkal emelkedett, az egyéb építményeké 36,8 százalékkal csökkent júniusban. Az előző hónaphoz viszonyítva az építőipar termelése 7,5 százalékkal emelkedett júniusban a szezonálisan kiigazított adatok szerint. Az építőipari termelés volumene az első hat hónapban 25,3 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál. Az épületek építése 6,4, az egyéb építményeké 43,9 százalékkal csökkent. Elemzők szerint az év második felében javulhat az építőipar teljesítménye, elsősorban a lakásépítéseket magába foglaló épületépítések fellendülésével.