Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Központi Statisztikai Hivatal pénteken 9 órakor teszi közzé első becslését a GDP alakulásáról a második negyedévben. Az első negyedévben a GDP 0,9 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva, míg a szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint 0,8 százalékkal csökkent az előző negyedévhez mérten. Ezzel a GDP-adattal az EU-sereghajtója lett Magyarország. A piaci szolgáltatások emelték, az ipar kissé, az építőipar jelentősen csökkentette a növekedési ütemet akkor.

A KSH-jelentés után, 9.10-kor Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter sajtótájékoztatón értékeli a gazdasági növekedés legfrissebb adatait.

Ugyancsak pénteken közli a KSH a júniusi részletes ipari termelési adatokat. Az előzetes adatok szerint 0,3 százalékkal elmaradt júniusban az egy évvel korábbitól az ipari termelés volumene, az év első hat hónapjában viszont 2,3 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest. A KSH szerint az ipar minden fontosabb ágazatában alacsonyabb volt a növekedés júniusban, mint az előző hónapokban, a dinamika csökkenése nem koncentrálódott egy területre.

Németországban a Destatis reggel 8 órakor teszi közzé az előzetes második negyedéves német GDP-adatot, valamint a júliusi inflációs adatot.

Az Eurostat 11 órakor publikálja az előzetes második negyedéves euróövezeti GDP-számokat, valamint jelent a júniusi ipari termelés alakulásáról.

Az Egyesült Államok kereskedelmi minisztériuma - hazai idő szerint 14.30-kor - közli a júliusi kiskereskedelmi forgalmi statisztikát.