A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) a Malév földi kiszolgáló cége, a Malév GH-nál hirdetett sztrájkot vasárnap 15.30-tól 20.30-ig, miután nem tudott megegyezni a munkáltatóval.

Hardy Mihály, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. kommunikációs vezetője elmondta, hogy a sztrájk érintheti a Malév mellett a ferihegyi kettes terminálra üzemelő más légitársaságok járatait is.

A Malév korábban azt közölte, hogy a magyar légitársaság számos alternatív, jogszerű lehetőséggel fog élni a sztrájk ideje alatt, hogy biztosítsa az üzemelést és az utasok elszállítását. Arra kérik azonban az utazókat, hogy a gépük indulását megelőzően a szokásosnál legalább egy órával korábban érkezzenek ki a repülőtérre, és akinek módja van rá, éljen az online check-in lehetőségével.

A Malév GH-nál a nyáron bejelentett megszorítások visszavonásáért és az alapbérek emeléséért hirdette meg a sztrájkot a LESZ. Emellett a BA cégeinél is tárgyalnak a kollektív szerződésről és béremelési követeléseikről, egyelőre eredménytelenül.

QP | Quality Placement