Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Kelet-európai-síkság felett nagy kiterjedésű anticiklon terül el. Ennek északi, északkeleti oldalán kevés a felhő, legfeljebb párásság fordul elő, ugyanakkor a déli és nyugati oldalán borongós, foltokban ködös idő van, jellemzően Lengyelországban, Ukrajnában és Fehéroroszországban tartósan megmarad az alacsonyszintű felhőzet.

A napos helyeken 8, 10, a borult tájakon 0, +7 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Számottevő csapadék sehol sincs, csak az anticiklon peremén - Lappföldön, illetve az Ural előterében - alakulnak ki elszórtan hózáporok. Csendes, eseménytelen idő van a mediterrán térségben is, a sok napsütés miatt ott 20, 25 fokig melegszik fel a levegő. Kontinensünk nyugati, északnyugati részének időjárása egy markáns ciklonrendszer miatt sokkal mozgalmasabb: sokfelé felhős az ég, elszórtan esik az eső, azonban a déli áramlásnak köszönhetően délután kellemesen meleg van, 16, 22 fokot mérnek.

Szombat estig a Kárpát-medence időjárását alapvetően anticiklon határozza meg, de ennek északi peremén időjárási frontok vonulnak, amelyek miatt nemcsak a talajközelben, hanem a magasabb rétegekben is megjelennek a felhők.

Erre számíthat itthon

Fokozatosan zsugorodik, de az Alföld nagyobb részén, valamint északnyugaton a Duna mentén tartósan megmarad a köd, míg az ország más területein napos idő várható fátyolfelhőkkel.

Éjszaka újra egyre nagyobb területen alakul ki köd, majd szombaton napközben ismét csökken a kiterjedése. Emellett szombaton délután észak, északnyugat felől a napos tájakon is megnövekszik a felhőzet. A ködös helyeken szitálás, illetve szombaton északon néhol kisebb eső előfordulhat. A változó irányú szél szombaton délire, délnyugatira fordul, és mérsékelt marad.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5, +1 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton többnyire 10, 16, a tartósabban ködös tájakon 5, 9 fok között valószínű.