Az ülés 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, ezt követhetik az interpellációk egy órában, majd az azonnali kérdések hangozhatnak el szintén hatvan percig, végül fél órában kérdések.

A képviselők az esti órákban kedden elfogadni tervezett javaslatok bizottsági jelentéseit vitatják meg. A parlament a tervek szerint második ülésnapján előbb újratárgyalhatja, majd a köztársasági elnök fenntartásait megfontolva módosított formában ismét elfogadhatja a kárpótlás során visszamaradt termőföldek értékesítését célzó törvénymódosító javaslatot, amelyet a köztársasági elnök június 7-én küldött vissza a parlamentnek. Áder János azt tartotta aggályosnak, hogy az állam a földalapok kijelölésének elmaradása esetén feltétel nélkül, ingyen szerezhetne tulajdont a szövetkezeti használatban álló termőföldeken. Az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága legutóbbi ülésén olyan változtatást kezdeményezett, amelynek értelmében a jogszabály nem tartalmazná az állami tulajdonszerzést.

Az Állami Számvevőszék, valamint az alapvető jogok biztosának és helyetteseinek tavalyi beszámolói mellett kedden szavazás várható arról a határozati javaslatról is, amely úgy foglalna állást az EU és Kanada között tervezett szabadkereskedelmi megállapodás ügyében, hogy a végleges ratifikálásáról szóló döntés meghozataláig ne alkalmazzák ideiglenes jelleggel az egyezmény (CETA) tagállami hatáskörbe tartozó rendelkezéseit.