Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kaja Kallas észt miniszterelnök egy szingapúri biztonsági konferencián a sajtónak nyilatkozva kijelentette, hogy Oroszország azon narratívája, miszerint a NATO-nak szerepe van egy másik irányú ukrajnai invázióban, meg kell cáfolni.

"Itt a NATO-bővítéséről beszélnek, mint olyan folyamatról, amely állítólag nem találkozik az országok akaratával, de én ezt cáfolom" - mondta Kallas az ERR észt állami hírügynökségnek.

Kallas magyarázata szerint az orosz inváziót Ázsiában olyan háborúnak tekintik, amely mindkét fél hibájából robbant ki. Elmondása szerint azonban a valóságban nagyon egyértelműen az egyik ország az agresszor, a másik pedig az áldozat. "Ukrajna egyszerűen megvédi magát, a NATO-tagok pedig támogatják Ukrajnát, hogy meg tudják védeni magukat. És mindez az ENSZ Alapokmányából származik, amely szerint minden országnak joga van megvédeni magát, és amely azt is mondja, hogy egyetlen ország sem támadhat egy másik országot” – jelentette ki a miniszterelnök.

"Oroszország egy másik ENSZ-tagállam megsemmisítésére törekszik. Oroszország mindannyiunkat próbára tesz, hogy eldöntse, elfogadható-e egy másik független ország meghódítása és gyarmatosítása a 21. században" 

Oroszország úgy viselkedik, mint az utolsó gyarmati hatalom, amely valójában megpróbálja gyarmatosítani és kiterjeszteni birodalmát

– folytatta Kallas.

A miniszterelnök szerint a NATO nem Oroszország biztonságát, hanem Oroszország imperializmusát fenyegeti.

 

Ukrajna támogatója nyert az észt voksoláson

A Kaja Kallas vezette Reformpárt kapta a legtöbb szavazatot a legutóbbi észtországi választáson.  Bővebben>>>

Emellett további együttműködésre szólított fel az Európai Unió és a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) között annak érdekében, hogy csökkentsék a megbízhatatlan hatalmaktól való függőséget.

Egy dolgot biztosan köszönhetünk Putyinnak

Azt, hogy a NATO keddtől Finnországot is tagországai között üdvözölheti, "talán az egyetlen dolog, amit Vlagyimir Putyin orosz elnöknek köszönhetünk" - jelentette ki az amerikai külügyminiszter. Bővebben>>>