Március 9. és 19. között országszerte 150-nél is több étterem várja az Országos Étterem Hét rendezvény keretében a vendégeket. A "TOP" éttermek egységes-fix áron kínálnak 3 fogásos ebéd vagy vacsora menüket. A vendéglők közül mintegy 100 budapesti és közel 40 az ország különböző pontján van

A résztvevők egy része mindössze 5 900 forinttól, a többiek 7 900 forinttól kínálnak prémium menüt, illetve 9 900 forinttól exkluzív menüt - írja az étterem hét weboldala.

Újdonság a programban, hogy idén először Michelin ajánlással vagy Michelin Bib Gourmand díjjal kitüntetett éttermekben 4 vagy 5 fogásos degusztációs menüsorok is elérhetőek teljesen egyedi, más alkalmakkor nem elérhető árakon. Mint írják, ezek a vendéglátóhelyek piros-fehér "Michelin figura" ikonnal vannak megjelölve.

Néhány étterem konszolidált felárért további ritka, vagy különleges alapanyagokból készült fogásokat is kínálnak.

A résztvevő éttermekbe csak és kizárólag online formában a www.etteremhet.hu weboldalon lehet leadni érvényes asztalfoglalást, telefonon, vagy más formában nem.

A tavaszi rendezvény nagy újdonsága, hogy a résztvevők között péládul: az etyeki Rókusfalvy Fogadó, a balatonszemesi Kistücsök, a kéthelyi Lokal47, az egri Macok bisztró, a miskolci Avalon és Végállomás Bisztró.

Az Országos Étterem Hét több mint 10 éve várja tavasszal és ősszel azokat, akik megkóstolnák az ország top éttermeinek legfrissebb kínálatát, megismernék konyháikat és a gasztronómiai trendeket.