Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Európai Bizottság (EB) tudatában van annak, milyen jogszabályt fogadott el a magyar parlament a nyáron - írta állásfoglalásában Christian Wigand, az EB jogállamiságért felelő szóvivője a hvg.hu számára.

A lap azért fordult a bizottsághoz, mert a bevándorlási különadóra hivatkozva a CEU megszüntette azt a programját, amely menekültek felkészítését vállalta arra, hogy később európai egyetemek mesterszakán tanulhassanak. Márpedig ezt az OLIve-UP programot részben az Európai Unió finanszírozza az Erasmus+ Program keretében.

Jelenleg is vizsgáljuk, hogy a jogszabály összeegyeztethető-e az uniós joggal - írta állásfoglalásában Wigand. És hogy egyértelmű legyen, mit tennének, ha találnának benne jogi támadási felületet, hozzátette azt is, mit gondol róla a bizottság:

Egy törvénynek sem lehet az a hatása, hogy a civil szervezetek mozgástere szűkül azáltal, hogy a pénzügyi források keresésének és felhasználásának korlátozásával akadályozza a civil szervezetek feladatainak jogszerű végrehajtását.

A kép illusztráció, forrás: Pixabay.