Újra elérte a valaha volt legmagasabb szintet a magyar uniós tagság támogatottsága itthon - adta hírül a Medián Közvélemény- és Piackutató Szolgáltató Kft.

Az utóbbi 16 esztendőben, azaz 2004 óta tartósan 70 százalékot meghaladó többség támogatta Magyarország tagságát az Európai Unióban. Ez az arány 2011 őszén valamelyest megcsappant, átlagosan kétharmadosra olvadt, majd 2014 után ismét elérte vagy meghaladta a 70 százalékot.

A többség végig 80 százalék körül ingadozott 2018-ban, aztán 2019 januárjában korábban soha nem tapasztalt, 85 százalékos arányt ért el. Ennyien mondták, hogy "teljes mértékben" vagy "inkább" támogatják azt, hogy Magyarország az EU tagja.

Most, amikor a magyar kormány minden korábbinál hevesebb konfliktusba került az unióval, és mindennaposakká váltak az EU intézményei elleni kormányzati támadások, a magyar közvélemény újra több mint négyötödös többséggel áll ki az ország EU tagsága mellett. A támogatottság minden szavazótáborban magas, a kormánypárti szavazók körében is meghaladja a háromnegyedes többséget - közölte a Medián.