Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ha lesz rá uniós támogatás, akkor négy és öt számjegyű főutak felújítására legalább 144 milliárd forintot fordíthat a Magyar Közút - elemzi a hivatalos adatokat a Világgazdaság. Ebből 620 kilométeren újíthatják meg az útburkolat. A falusi útalapot 2018 végén hozta létre a kormány azzal a céllal, hogy forrást biztosítson az alsó rendű úthálózat korszerűsítésére. 

Uniós forrásból, ha lesz elegendő, a legtöbb fejlesztés Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár Bereg megyében várható a következő időszakban, összesen 86 kilométer, illetve 77 kilométeren tehetik rendbe a mellékúthálózatot a megyékben.

Az idegenforgalom is szempont

Emellett több turisztikailag frekventált régió is ott van a támogatott projektek listáján. A 8116-es Kápolnásnyék–Pákozd összekötő út hét kilométeren kaphat új aszfaltréteget Velence és Sukoró területén.

A Balaton mellett a Tihany területén futó 7117-es összekötő út hét kilométeren, míg a 7303-as Balatonfüred és Aszófő közötti kisebb távon, 815 méteren újulhat meg. Újdonság, hogy Pest megyében már nemcsak hazai, hanem uniós forrásból is indulhat útrekonstrukció.