Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az idén engedélyezésre benyújtandó beruházások között két tiszai is szerepel. Az első a Felső-Tisza árvízvédelmi rendszerének kiépítése (Tisza-Túr tározó), valamint a nagyvízi meder vízszállító képességének javítása a szolnoki vasúti híd és Kisköre közötti szakaszon. Budapest ivóvízellátó hálózatának fejlesztése is ott van a listán.

Az útberuházások a következők: az M30-as autópálya Miskolc-Tornyosnémeti közötti szakaszának megvalósítása, az M2-es gyorsforgalmi út négysávúsítása Budapest és Vác között, az M6-os folytatása Bóly és Ivándárda (az országhatár) között, a 83-as számú főút fejlesztése Pápa és Győr (az M1-es autópálya) között, az M0-ás autóút Déli szektor fejlesztése, rekonstrukciója (I. ütem, a Deák Ferenc mederhíd felszerkezet cseréje nélkül).

Végül szerepel az engedélykérő listán a MÁV-Start Zrt. gördülőállományának fejlesztése, további 8 darab nagy kapacitású elővárosi motorvonat beszerzésével.

A kormány a határozatában felhívja az európai uniós források felhasználásával kapcsolatos irányító hatósági feladatok ellátására kijelölt minisztereket, hogy negyedévente tájékoztassák az innovációért és technológiáért felelős minisztert a nagyprojektek Európai Bizottság általi jóváhagyására irányuló kérelmei előkészítésének állásáról. Az utóbbi miniszternek pedig öt nappal később jelentenie kell az előkészítést a kormánynak.