Magyar telitalálat született az Eurojackpoton, a játékos nyereménye mintegy bruttó 30 milliárd forint - közölte a Szerencsejáték Zrt. az MTI-vel szombaton. Ez minden idők legnagyobb magyarországi eurojackpot-nyereménye - tették hozzá. A főnyeremény mellett két másik magyar játékos fejenként mintegy 300 millió forintot nyert - áll a közleményben.

A szabályok értelmében a nyereményt a Magyar Nemzeti Bank a sorsolás napján érvényes devizaárfolyamával váltja forintra, a nyertes a nettó összeget kapja meg euróban, amiből már levonták a 15 százalékos adót. A Szerencsejáték Zrt. megteszi a szükséges bejelentést is az adóhatóság felé, így a győztesnek már csak fel kell vennie a nyereményt – magyarázta korábban a köztévében a protokollt a Szerencsejáték Zrt. sajtófőnöke. 

A nyertesnek a sorsolástól számított 90 napon belül jelentkeznie kell. A Szerencsejáték egy különleges számot tart fent a hasonlóan nagy nyeremények esetére, amely megtalálható a lottózókban és az interneten is. A győztes azon keresztül tud bejelentkezni. Először telefonon ellenőrzik le, hogy valóban a nyertes jelentkezett-e, majd behívják egy személyes találkozóra. Ha az is sikeres, akkor egy Magyarországon működő bankban nyitott euró alapú devizaszámlára utalják át neki a pénzt.

Ott van az élvonalban

A nyertes az adók levonása után 25,5 milliárd forintot tesz zsebre, amivel a Forbes összesítése alapján nem sokkal marad le az első 50 leggazdagabb magyart felvonultató listáról. Emlékeztetőül, a listát 488,1 milliárd forinttal Mészáros Lőrinc vállalkozó vezeti, a második helyre pedig Csányi Sándor OTP-vezér került 467,9 milliárddal.