A látogatókat a tavalyinál is több programhelyszín az államalapítás ünnepén - közölték a szervezők. A sorozat csúcspontja augusztus 20-án Európa legnagyobb tűzijátéka lesz - ígéri az MTÜ.

"Európa legnagyobb tűzijátékának műsorát látványos és monumentális drón show, ünnepi fényfestés - az Országház, a Nemzeti Galéria valamint a Gellért-hegy felületén - egészíti ki, amely a Margit hídtól a Szabadság hídig nyújt majd szemkápráztató élményt a közönség számára. Az idei tűzijáték show a tavaly nagy sikert aratott, történetmesélő narratívát emeli magasabb szintre: ezúttal a keresztény Magyarország születésétől máig tartó ezer év sűrített krónikáját jeleníti meg olyan formában, amely a nemzeti értékek emlékének tanulságát és a Szent István-i örökség átadását helyezi a középpontba a gyermekek, a fiatalok, a jövő nemzedék számára" - írják a szervezők a tavalyinál is több programot felsoroló szentistvannap.hu oldalon.

Idén sem maradnak el a hagyományos állami programok: a tisztavatás, a légiparádé, a zászlófelvonás és a Szent Korona-látogatás, miként az egyházi események, az ünnepi szentmise és a Szent Jobb-körmenet sem. Ezek mellett viszont a Szent István napi rendezvények - fogalmaztak - "számos egyéb kikapcsolódási és szórakozási lehetőséget is kínálnak" - írta az MTI.

A Szabadrét Fesztivál, a Retró Tabán színpada, a Road Movie Live és az Utcazene Fesztivál könnyűzenei koncertek széles kínálatával, az Operett Korzó a Panoráma Classical pedig klasszikus zenével várja az érdeklődőket.

Emellett vendégeskedni lehet a Magyar Ízek Utcájában és a Csárdafesztiválon, de Food Truck Show is lesz.