Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Európai Bizottság közleménye szerint az idén megvalósuló kezdeményezések támogatásának célja, hogy a tagállamok képesek legyenek végrehajtani a fenntartható növekedéshez, közte a vállalkozások környezetének javításához, az egészségügyi rendszerek megszilárdításához, a szociális és az oktatási rendszerek megerősítéséhez, valamint a súlyos kihívásokkal és globális válságokkal szembeni ellenállóképesség fokozásához szükséges reformokat - idézi a testület közlését az MTI.

Az úgynevezett technikai támogatási eszköz egyebek mellett olyan reformokat finanszíroz, amelyeket a tagállamok a közigazgatás, a kormányzás, az adópolitika, az üzleti környezet, a pénzügyi szektor, a munkaerőpiac, az oktatási rendszerek, a szociális szolgáltatások, az egészségügy, a zöld átállás, valamint a digitális szolgáltatások területén kívánnak megvalósítani. A támogatás biztosítja a tagállamoknak azt is, hogy elkészítsék és végrehajtsák a helyreállításra és az ellenállóképesség fokozására irányuló terveiket, és így könnyebben juthassanak forráshoz az uniós helyreállítási alapból - közölték.

A kedden kihirdetett támogatási fordulóban az Európai Bizottság tíz magyarországi projektnek nyújt hozzájárulást. A projektek a fenntartható növekedés, a méltányos adózás, a közigazgatás digitalizációja, az egészségügyi ellátás javítása, a digitális felsőoktatás modernizációja, a zöld közbeszerzés előmozdítása és a pénzügyi ágazat felügyeletének területén fognak megvalósulni. A brüsszeli testület ezen felül általános támogatást is nyújt majd Magyarországnak a nemzeti helyreállítási és ellenállóképesség fokozását célzó terve kidolgozásához és végrehajtásához - közölték.

Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint Magyarországon eddig tizennyolc projektet támogatott a technikai támogatási eszköz elődje, a strukturálisreform-támogató programban. A projektek között van a zöld átállást és a körforgásos gazdaság kiépítését, a kkv-ágazat termelékenységének növelését, a finanszírozáshoz hozzáférés javítását, valamint az egészségügyi alapellátás és a felsőoktatás továbbfejlesztését célzó kezdeményezés is.