A parlament Európai ügyek bizottságának jobbikos alelnöke utalt arra: előző nap a kormánypárti többség leszavazta kezdeményezésüket, hogy a parlament folytasson érdemi vitát a csatlakozásról - írja az MTI.

Hozzátette: nemmel szavaztak a Fidesz és - két kivétellel - a KDNP képviselői mellett a korábbi jobbikosok is, akik így "beálltak abba a hazug és álságos kormányzati kórusba", amely szerint szuverenitási kérdésről van szó, holott jelen állás szerint kizárólag az uniós források felhasználását vizsgálhatná az új szerv.

QP | Quality Placement

A sajtótájékoztatón megjelent Volner János, a Jobbik korábbi alelnöke, parlamenti képviselője, aki az elhangzottakra úgy reagált: választási programjában a párt még egyetlen szót sem ejtett a tervezett uniós szervhez való csatlakozásról, hanem egy korrupciós ügyészség felállítását propagálta.

Jelentősen változnak a Jobbik szakpolitikai elképzelései, már féléves időtávlatban is - hívta fel a figyelmet a politikus, aki a frakcióból kizárása után hagyta el a pártot.

Szerinte ők a szavazásnál a Jobbik akkori - azóta "liberális szövetségeseinek elvárásának megfelelően" módosított - álláspontját képviselték, amúgy pedig nem új uniós testület kell, "nekünk, magyaroknak kell megoldanunk a saját problémáinkat".

Képünk forrása: Shutterstock