Az elmúlt két évben kedvező folyamatokat láthattunk Magyarországon, azonban meg akarunk arról bizonyosodni, hogy ezek hosszabb távon is tarthatók, elsősorban a fegyelmezett költségvetési politika és az üzleti környezet javulása - mondta Arnaud Louis a Reuters tudósítása szerint - írja a Portfolio.

A magyar osztályzatra adott kilátás pozitív, ami reménykedésre adhat okot - tette hozzá as Fitch közgazdásza. Arnaud kiemelte, hogy Magyarországnak továbbra is jelentős a külső adóssága, de az utóbbi években az gyorsan csökkent. Hangsúlyozta, hogy a kormány hozzáállása javult a vállalatokhoz, külön kiemelte a bankadó csökkentését 2016-tól.

Fontos jelzésként értékeljük, hogy javul az üzleti környezet, ami egyértelműen pozitív jel - mondta a hitelminősítő szakembere. Arnaud kitért arra is, hogy a magyar makrogazdasági környezet nagyon erős volt az utóbbi években, a növekedés kifejezetten jól alakult. Arra számítunk, hogy tovább csökken a költségvetési hiány és az államadósság, ezért adtunk pozitív kilátást Magyarországnak - mondta.