Északkeleten csak lassan oszlik fel a köd, míg másutt a napsütést követően északnyugat felől fokozatosan beborul az ég. Egyre többfelé számíthatunk csapadékra: eleinte eső valószínű, majd estétől nyugat felől lassan havas esőre, havazásra vált a csapadékforma.

Szombat hajnaltól északnyugat felől fokozatosan megszűnik a csapadék, de a keleti országrészben még este is sokfelé valószínű havas eső, hó. A Tiszántúlon csak késő délutántól változik meg a halmazállapot. Délnyugaton és a keleti megyékben jelentős mennyiségű csapadék gyűlhet össze.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +5 fok között alakul, a Tiszántúlon lesz a legenyhébb. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 1 és 6 fok között valószínű, a keleti megyékben a reggeli órákban áll be a maximum. (Vigyázzon közüzemi mérőórájára!)

Vasárnap reggelre keleten is megszűnik a havazás, többnyire napos idő valószínű, estére növekszik meg nyugat felől a felhőzet. Késő este vegyes halmazállapotú csapadék lehet, főként az ország északi felén. A szél délire fordul, erős, északnyugaton viharos lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között alakul, de délnyugaton kissé hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között alakul.

Hétfőn kezdetben borult lesz az ég, majd délnyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Az ország északkeleti harmadán eleinte többfelé várható eső, másutt csak néhol alakul ki csapadék. A déli szél erős, nagy területen viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +5 fok között várható, északkeleten fagyhat az éjszaka első felében. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14, az északkeleti megyékben 3 és 7 fok között valószínű.

Kedden hosszabb-rövidebb időre a fátyolfelhők mellett kisüt a nap, majd délután a Dunántúlon fokozatosan megvastagszik a felhőzet, és késő este nyugaton már eshet. A déli, délnyugati szél erős, kezdetben helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 16 fok között alakul.

Szerdán eleinte túlnyomóan borult idő lesz, majd estétől csökken a felhőzet. Többfelé várható eső, a NY-i és É-i hegyekben havas eső, havazás is lehet. Az északnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.