Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A stratégia talán a legfontosabb vállalása, hogy legkésőbb 2030-ra Magyarországot Közép-Európa vezető turisztikai térségévé emeljék. 2017 végéig várhatóan megközelítik a harmincmillió vendégéjszakát éves szinten, ezzel jelentős lépést tesznek a 2030-as cél, az 50 millió felé. Míg tavaly a hazai turizmus a GDP tíz százalékát adta, ezt 2030-ig tizenhat százalékra szeretnék növelni.

Rekordévet csak rekordév követhet - jelentette ki Guller Zoltán. Jelentős eredményeket remélnek attól, hogy vendéglátás áfája öt százalékra csökken januártól.

A tervek szerint 2018-ban megújulnak a Tisza-tó és a Dunakanyar mentén található strandok, várhatóan átadják a sátoraljaújhelyi üveghidat, és korszerűsítenek több mint tíz, a Balaton mellett található kalandparkot.

Fontos beruházások készülnek el Hévízen és Balatonfüreden, Füreden megújul a vitorláskikötő. Másfél milliárd forintos horgásztanya-fejlesztési program indul, emellett több mint száz magyar borászat kap turisztikai célú, szálláshelyek kialakítására szóló támogatást.

A Kisfaludy szálláshely-fejlesztési konstrukció részeként kiírták a panziófejlesztési pályázatokat, több mint kétszáz igény már beérkezett, az első beruházások, főként a felújítások a jövőre már el is készülhetnek. Emellett kiemelte az egészségturizmus jelentőségét, amelynek fejlesztésére külön ágazati stratégiát dolgoztak ki.