A hétfői nap legfontosabb eseménye a jegybank kamatdöntő ülése lesz: délután kettőkor derül ki, hogy miképp döntött a monetáris tanács - ebben a felállásban utoljára - az alapkamatról. A várakozások szerint nem változtatnak a 6 százalékos irányadó rátán.
Az ÁKK aukciót tart hétfőn, 50 milliárd forint értékben kínálnak eladásra a D110330 jelű diszkontkincstárjegyből, valamint a KSH is beszámol a népmozgalom tavalyi alakulásáról.

Az eurózónában számos mutatót publikálnak hétfőn: Németországban februári beszerzési menedzser, illetve IFO indexek látnak napvilágot. Előbbi feldolgozóipari mutató a várakozások szerint 60,3 pontra csökken az előző havi 60,5 pontról. Az üzleti klímát mérő IFO index pedig a várakozások szerint marad 110,3 ponton. Eurózónás beszerzési menedzser indexet is publikálnak, minimális változás várható csak: a januári 57,3 pontot 57,2 követhette februárban.

Az Egyesült Államokban ma ünnepnap lesz - Washington elnök születésnapját ünneplik -, ezért makroadatok nem érkeznek és a részvénypiacok sem nyitnak ki.