Magyarországon délelőtt a KSH közli a kiskereskedelem májusi alakulásáról szóló statisztikáját. Áprilisban még 1,3 százalékkal csökkent éves alapon a volumen - a várakozások szerint ugyan enyhülhet a visszaesés üteme, de továbbra is kétséges, hogy pozitívba tud-e fordulni az index.

A nap legfontosabb eseménye - magyar szempontból - az MNB havi rendszeres kamatdöntő ülése lesz. A várakozások szerint most sem változtat a 6 százalékos alapkamaton a jegybank monetáris tanácsa. Ugyan a legutóbbi inflációs adat jobb lett a vártnál, de az európai adósságválság miatt Magyarország is könnyen célkeresztbe kerülhet egy esetleges monetáris enyhítés esetén - vélik az elemzők.

Magyarországon még az Államadósság Kezelő Központ tart aukciót: 40 milliárd forint értékben kínálnak eladásra 3 hónapos lejáratú diszkontkincstárjegyeket.

Az eurózónából kedden kora délelőtt a német GfK bizalmi indexet hozzák nyilvánosságra: nagy változást a szakértők nem várnak, az augusztusi adat 5,6 lehet a júliusi 5,7 pont után.

Délután az Egyesült Államokra koncentrálnak a piacok. Négy órakor publikálják a kiemelt jelentőséggel bíró fogyasztói bizalmi indexet: a várakozások szerint a júliusi statisztika 57,9 pontra csökkenhet a korábbi 58,5 pontról. Ugyanekkor az újonnan eladott lakások számáról is közölnek adatot. Júniusban 320 ezer új lakást adhattak el a tengerentúlon, ami minimálisan emelkedhetett a májusi 319 ezerről.