Az e-matricás rendszerben a 2015-ös évre megváltott "éves" országos, valamint megyei úthasználati jogosultságok érvényessége ez év január 31-én jár le.

Az M3-as autópályán

- a 36-os km-ben lévő Kisbagi pihenő átalakítása befejeződött. A pálya Budapest felé tartó oldalán a pihenőt már megnyitották, az illemhely is használható.

- Budapest felé az 56-os km-nél korábban leszakadt a pálya melletti rézsű, a leálló sávot zárva tartják.

Az M5-ös autópályán a Röszke felé vezető pályaoldalon a határátkelőnél a 173-as km-nél a szalagkorlátot javítják, délelőtt 9 és 11 óra között a belső sávot lezárják, a forgalmat a külső sávba terelik.

Az M7-es autópályán Letenye felé a Kőröshegyi völgyhídon a 122-es km-nél burkolathiba miatt egy rövid szakaszon lezárták a külső sávot, a forgalmat a belső sávba terelik.

A 7-es főúton

- Székesfehérvár elkerülő szakaszán a 73-as és a 75-ös km között a nyugati elkerülő út építéséhez kapcsolódó munkák miatt közel másfél km-es szakaszon az irányonkénti két sáv helyett csak egy-egy sáv járható.

- Siófokon, a Tanácsház utcán a Sió utcai kereszteződés közelében (112-113 km között) eltört egy víznyomócső, Zamárdi felé egy sávot felbontottak.

A 8-as főúton

- Székesfehérvár közelében a 14-es és a 15-ös km között a nyugati elkerülő út csomópontját építik, mindkét irányban csak a külső sáv használható.

A 67-es főúton, Kaposvárott, a Berzsenyi utcában (39-es km) közműjavítás miatt a városközpont felé a külső sávot lezárták.

A balatoni komp a jegesedés miatt még nem állt le, Szántódról reggel 7 és délután 5 óra között, Tihanyból pedig fél 8-tól este fél 6-ig jár, a járatokat óránként indítják. A komp a tó befagyásáig közlekedik.

A Tiszán Balsa és Kenézlő között, Tiszaadony és Aranyosapáti között, Tiszacsege és Ároktő, Tiszadob és Tiszalúc között jegesedés miatt szünetel az átkelés. A Szamoson Olcsva és Olcsvaapáti között is a zajló jég miatt nem jár a komp. A Sajón Köröm és Muhi között a komp napkeltétől napnyugtáig közlekedik.

A kamionstop ma vasárnap este 10 óráig lesz érvényben.