Az elmúlt két és fél évben jelentősen nőtt az élősertés ára. Az ezzel járó többletköltséget a húsiparnak nem sikerült áttolnia a kiskereskedelem felé, tehát nem mutatkozik meg az átadási és a fogyasztói árakon - olvasható a rádió oldalán.
Bár a tőkehúsok drágultak, ez távolról sem tartalmazza azt az összeget, amivel a húsfeldolgozók terhe nőtt.
Kapcsolódó
További körülmény, hogy az ágazat súlyos munkaerő-problémákkal küzd, így a munkaerő megtartásához jelentős béremelési lépéseket kellett tenni az utóbbi időszakban.
Mindezek mellett az új szabályok is megnehezítik a helyzetet, ugyanis az módosított élelmiszerkönyv húskészítményekre vonatkozó normái olyan összetételbeli kötelezettségeket írnak elő, melyek még tovább növelik a költségeket. Az elnök szerint lassú és folyamatos árnövekedéssel kell számolni mindaddig, amíg ezek a költségek nem épülnek be az árba.
Legolvasottabb

Még egy dolog jött, amitől jobban félnek a Covid-válságnál

A nyugdíjkorhatár emelkedik, vele a rendszer igazságtalansága is nő

Nem ütné ki Budapestet, ha leállna a tömegközlekedés

Ezt kell tudni a vakcinaigazolványokról

Leromlott állapotban léphetnek nyugdíjba a magyarok

Döntött az Aldi: ezek a termékek biztosan hiányozni fognak a jövőben

Teljesen fejre állhat az EU egy év alatt

Hangsúlyos üzenetet kaptak a magyarok az Európai Bíróságtól
