A KSH 9 órakor közli az ipari termelés áprilisi alakulásáról szóló előzetes adatokat. Márciusban éves szinten 2,8 százalékos emelkedést, havi összevetésben 0,4 százalékos csökkenést regisztrált a hivatal.

Az Eurostat az európai első negyedéves GDP-mutatókat teszi közzé. A gyorsbecslés szerint az eurózóna gazdasága szezonálisan kiigazított adatok alapján az első negyedévben 0,2 százalékkal bővült, ami elemzői várakozások szerint nem változik.

Emellett még az eurózónabeli fogyaszások alakulásáról is tájékoztatás kapunk. A várakozások szerint az előző negyedéves stagnálás után az idei első negyedévben 0,1 százalékos csökkenés várható.


A tengeren túlról érkező adatok közül a munkanélküliségi adatok lesznek a legfontosabbak. Az áprilisi 9,9 százalékos növekedés után a munkanélküliségi ráta 0,1 százalékponttal, 9,8 százalékra csökkenhet elemzői várakozások szerint.

A nem mezőgazdasági szektori és a feldolgozóipari munkahelyek alakulásáról is érkeznek adatok. Az előző esetében az áprilisi 290 ezerről májusban 512 ezerre emelkedő új munkahellyel számol a piac, míg az utóbbinál pedig 44 ezerről 31 ezerre csökkenővel.