A közleményben azt írták: a kormány célja, hogy "családvédelmi intézkedésekkel hatékonyan támogassa azokat a családokat, ahol gyermeket vállalnak vagy nevelnek". Kiemelték, hogy folytatódik a családvédelmi akcióterv is, amely eddig több mint 220 ezer családnak jelentett segítséget.

A tárca szerint a legnépszerűbb továbbra is a babaváró támogatás, amelyet eddig 130 ezer házaspár igényelt, de jelentős érdeklődés övezi a nagycsaládosok autóvásárlási támogatását, amelyre az állam mintegy 47 milliárd forintot biztosított, és a jelzáloghitel-elengedés lehetőségét is, így 2019 júliusa óta mintegy 14 ezer család jelzáloghitele csökkent, családonként átlagosan kétmillió forinttal.

A családi otthonteremtési kedvezményhez (csok) kapcsolódó kölcsönre több mint 18 ezer, értékét tekintve mintegy 155 milliárd forintos kérelem érkezett be, amelyben a családok átlagosan 8,6 millió forintot igényeltek.

A falusi csokot csaknem 17 ezren kérték, az érintettek mintegy 88 milliárd forintot igényeltek, családonként átlagosan 5,3 millió forintot.

A közlemény szerint a négy vagy több gyermekes édesanyák személyijövedelemadó-mentességét január óta mintegy 46 ezren vették igénybe.