A vádlott először a Nyugati temető raktárát feszítette fel, ahonnan a temetkezési vállalat munkagépeit, illetve az ott dolgozók ruhaneműit, cipőit lopta el közel 300 ezer forint értékben. Később ez a betörés buktatta le, ugyanis a nyomozók DNS nyomot rögzítettek arról a talicskáról, amivel a lopott dolgokat a raktárból a temető kerítéséhez kitolta - közölte a Somogy Megyei Főügyészség.

A vádlott ezután ellopott még egy 54 ezer forint értékű kerékpárt, majd egy nyitott tehergépkocsiból a sofőr 90 ezer forint készpénzét és okmányait tartalmazó táskáját, valamint egy közel 200 ezer forintot érő vonalkód leolvasó készüléket. A vádlott az utóbbi esetnél - a készpénz kivételével - az értékeket egy közeli vízelvezető aknába dobta, amit később a Kaposvári Rendőrkapitányság nyomozói a Kötél Egyesület búvárjai segítségével megtaláltak. (Lecsapott rá a NAV - nem bírta cigi nélkül a csaló.)

A bíróság az ügyészi indítványnak megfelelően az őrizetben lévő, többszörös visszaeső vádlottal szemben 2 év 6 hónap fegyház fokozatú szabadságvesztést és 3 év közügyektől eltiltást szabott ki, valamint arra a 423 ezer forintos összegre, amivel a vádlott a bűncselekmények elkövetése révén gazdagodott, vagyonelkobzást rendelt el. Az ítélet a védelmi fellebbezések miatt nem emelkedett jogerőre.

Fotó forrás: Piaxabay