A magyarok élénk érdeklődést mutatnak a késő nyári, őszi belföldi utazási lehetőségek iránt, ezek közül is a wellness-pihenések után kapkodnak a turisták – idézi a Magyar Nemzet az Eventrend Hotels új felmérését. A vizsgálat igyekezett felmérni, hogyan befolyásolhatja az utazási kedvet a koronavírus esetleges negyedik járványhulláma.

A hazai turisták jelentős része, 83 százaléka tervez valamilyen nyaralást, közülük tíz százalék alatt van azok aránya, akik külföldre is elmerészkednek, és nagyon kevesen vannak azok, akiknek nincsenek utazási terveik az év további részére. A vidéki Magyarországot a válaszadók hetven százaléka tervezi felkeresni 2021 második felében.

A korábbiakhoz hasonlóan a medencével, szaunával felszerelt szálláshelyeket keresik az érdeklődők. A tervezett költésekről kimutatták, hogy minden ötödik utazó megoldja 200 ezer forint alatt a kiruccanását, míg nagyjából hasonló arányban vannak azok, akik efölötti végösszeggel terveznek. Sokan két utazást terveznek belföldön, a legnagyobb csoportok közülük a családosok és a kettesben utazók.