A politikus legfontosabb kijelentései:

  • a vállalkozások segítését és versenyképességük javítását a rezsicsökkentés kiterjesztésével képzeli el
  • hiányzik egy otthonteremtési program Magyarországon, a következő években a költségvetési mozgástér függvényében ennek újraindítását tervezik
  • "a devizahitelek korszakát le kell tudni zárni Magyarországon"
  • jövőre vagy 2016-ban növelik a kétgyermekes családok adókedvezményét.

Orbán Viktor kormányfő pénteken szintén nyilatkozott a devizahitelesek megsegítéséről. Arról beszélt, hogy végleges megoldásra van szükség (amit őszre ígért), ezért kell megvárni a Kúria döntését.

Jelenleg is fut több otthonteremtési támogatási program Magyarországon, ezek azonban viszonylag kevés lakásvásárló/házépítő fantáziáját mozgatták meg. A három nagy, hitelintézetekhez köthető támogatási formából a lakáshitel-kamattámogatásra 67,8 milliárd forintot költött tavaly a kormány, ennek jó része azonban a legelső Orbán-kormányban elkezdett programokhoz köthető. A 2012 óta elérhető új kamattámogatás a futamidő első 5 évére vehető igénybe, mivel azonban a hitel ügyleti kamata nem mehet 6 százalék alá, a piaci kamatozású hitelek egy része olcsóbb a kamattámogatottaknál. A válság előtti szinthez képest egyedül a lakás-takarékpénztári támogatások mértéke növekedett: erre tavaly 35,5 milliárd forintot áldozott a kormány. A szocpol volt a legkevésbé népszerű a lakásvásárlók körében: tavaly mindössze 7 milliárd forintot kaptak az érintettek az NGM közlése szerint. A jelenlegi, új lakásokhoz járó szocpol mint egyszeri támogatás kiterjesztése a használt lakásokra többször terítékre került, ezzel az úgynevezett félszocpollal kapcsolatban azonban egyelőre nem érkezett konkrét ígéret a kormánytól.