Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az egyik magánlabor vezetője arról számolt be az RTL Klubnak, hogy a náluk vizsgált minták közül minden ötödik pozitív eredményt mutat. Nyíri Miklós, a Neumann Labs ügyvezető igazgatója szerint egyébként a 20 százalékos pozitivitási arány egy igen magas aránynak számít, az omikronos esetek előfordulási aránya azonban egyelőre nem emelkedett tovább. Ebben a laborban jelenleg a minták 80 százalékában ez a koronavírus-variáns található meg - idézi a hírt a házipatika.com.

Teljes iskolai osztályok betegedhetnek meg az omikron miatt.

A híradóban elhangzott az is, hogy néhány velünk szomszédos ország a korábbi 10 napról 7 naposra csökkentette az oltottként megfertőzöttek kötelező karanténjának időtartamát. Joggal merülhet tehát fel bennünk, hogy vajon elegendő lehet-e itthon is a 7 napos elkülönítés az oltottak esetében.

A hazai koronavírus-járvány kezelésével foglalkozó operatív törzs a csatorna erre irányuló kérdésére azt reagálta, hogy ha indokolt, akkor meghozzák majd a szükséges lépéseket. Falus Ferenc szerint azonban még a jelenlegi karanténszabályok betartatásáról sem gondoskodnak megfelelően a magyar hatóságok.