Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 2017-ben meghirdetett, és annak idején jelentős visszhangot kiváltó nemzeti lőtérprogram első és második ütemében összesen 107 honvédelmi sportközpont felépítéséről határozott a kormány, ezek közül tizenhatot még 2018-ban kellett volna csatasorba állítani az önkéntes honvédelem szolgálatában.

Csakhogy ismeretlen okból annyira megcsúszott a projekt, hogy eddig még csak egy árva alapkövet sem sikerült letenni, hiába minősítették nemzetgazdasági szempontból is kiemelt jelentőségűvé az ügyet - írta a portál.

A május közepén megjelentetett közbeszerzési felhívásokból kiderült azonban, hogy az ország öt városában ( Baja, Balassagyarmat, Újfehértó, Szigetvár és Szarvas) akár már a nyár végén hozzáláthatnak a sportközpontok építéséhez.

A tájékoztatás szerint 712,8 négyzetméter alapterületű, 92 fő befogadására alkalmas, földszintes, tetőtér-beépítéses épületek kivitelezésére várja az ajánlatokat a beruházást lebonyolító BMSK Zrt.

Eredetileg, még 2016. decemberben Lázár János akkori kancelláriaminiszter azt mondta, hogy 197 lőtér létesül a kormány döntése alapján, lövészklubok, klubházak jönnek létre. Erre az akkori tervek szerint 3 év alatt 27 milliárdot költöttek volna.