Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A választás után eljött az ideje a békesség helyreállításának, hogy a fejlődés lehetőségét közösen teremtsék meg Hódmezővásárhelyen - mondta közös sajtótájékoztatójukon a parlamenti voksoláson Márki-Zay Péter legyőzésével egyéni képviselői mandátumot szerző Lázár János. Mindketten bebizonyították, hogy tudnak harcolni. A most megkötött fegyverszünetet célja, hogy a hódmezővásárhelyieknek jobb legyen, nagyobb békében, jobb körülmények között tudják élni mindennapjaikat - idézte Lázárt az MTI.

Márki-Zay Péter úgy fogalmazott, a megbeszélés tartalmas volt és "építő jellegű", amelyre hosszú listával érkezett. A témák egyike az ipari park 100 hektáros bővítése volt; az önkormányzat célja ezzel az, hogy minél több cég érkezzen a városba, és minél több munkahelyet teremtsenek.

Az önkormányzat szeretné, ha megvalósulhatna a 117 kilométeres kerékpárút- és mezőgazdaságiúthálózat-fejlesztési projekt is. A terveknek és a kisajátítási eljárásoknak novemberre kell elkészülniük. Ahhoz, hogy a kivitelezés megtörténhessen, az öt évvel ezelőtti 11 milliárd forintos forrásnál várhatóan nagyobb összegre lesz szükség - tudatta a politikus.

Az iskolaépületek energetikai felújításához kormányzati engedélyre lesz szükség a források átcsoportosítása érdekében, illetve további támogatásra hasonló beruházásokhoz - közölte a polgármester.

Lázár János közölte: néhány kérdésben megállapodtak, melyekben a jövőben közösen együtt kívánnak dolgozni: képviselőként az a dolga, hogy a Modern városok programban szereplő projekteknek lendületet adjon kormányzati szinten, az önkormányzatnak pedig az, hogy ezeket megfelelő minőségben előkészítse. (Lázár visszatérhet a kormányba, erről beszélt Orbán Viktor a választás után tartott nemzetközi sajtótájékoztatóján - a szerk.) A járvány után kiemelten fontos az egészségügyben dolgozók közös támogatása, a hódmezővásárhelyi kórház ügye "nem lehet politikai téma".

Márki-Zay Péter felajánlotta, hogy az önkormányzat, amiben tud, a kórház segítségére siet.

A polgármester reményét fejezte ki, hogy Hódmezővásárhely békés fejlődése példát mutathat az egész országnak, talán "az eddigi puskaporos hangulatot" sikerül az együttműködés felé terelni - írta az MTI.