Egy új Bombardier Global 6000 típusú luxusrepülőgépen utazott Orbán Viktor Várnába kedvenc a Mol Vidi FC Bajnokok Ligája-selejtezőjére - derült ki az Átlátszó.hu cikkéből, amely több furcsaságra is felhívta a figyelmet, például a repülőn kívül egy luxusjachtra is, amelyet a NER kiválóságai használhattak nyaralásra, illetve egyéb találkozókra.

Az óránként 1,5-3 millió forintos üzemeltetési költségű gépen Garancsi István, a focicsapat tulajdonosa, kormányközeli üzletember utaztatta a miniszterelnököt. Ez mint Havasi Bertalan szóvivő mondta, "a magyar adófizetőknek egyetlen forintjába sem került" éppen ezért "ez eddig is így volt, és ezután is így történik majd".

QP | Quality Placement

Havasi megszólalása után az Index írt arról, hogy a vonatkozó magyar törvények értelmében annak nagysága miatt Orbán el sem fogadhatta volna az ajándékot Garancsitól.

Éppen ezért a Párbeszéd hivatali vesztegetés, valamint hivatali vesztegetés elfogadása miatt feljelentést tesz, és vagyonnyilatkozati eljárást is kezdeményez a kormányfő ellen - olvasható a hvg.hu-n. Mindeközben van, aki Trumptól várja Orbán megfékezését.

Fotó forrása: Pixabay