Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egy új Bombardier Global 6000 típusú luxusrepülőgépen utazott Orbán Viktor Várnába kedvenc a Mol Vidi FC Bajnokok Ligája-selejtezőjére - derült ki az Átlátszó.hu cikkéből, amely több furcsaságra is felhívta a figyelmet, például a repülőn kívül egy luxusjachtra is, amelyet a NER kiválóságai használhattak nyaralásra, illetve egyéb találkozókra.

Az óránként 1,5-3 millió forintos üzemeltetési költségű gépen Garancsi István, a focicsapat tulajdonosa, kormányközeli üzletember utaztatta a miniszterelnököt. Ez mint Havasi Bertalan szóvivő mondta, "a magyar adófizetőknek egyetlen forintjába sem került" éppen ezért "ez eddig is így volt, és ezután is így történik majd".

Havasi megszólalása után az Index írt arról, hogy a vonatkozó magyar törvények értelmében annak nagysága miatt Orbán el sem fogadhatta volna az ajándékot Garancsitól.

Éppen ezért a Párbeszéd hivatali vesztegetés, valamint hivatali vesztegetés elfogadása miatt feljelentést tesz, és vagyonnyilatkozati eljárást is kezdeményez a kormányfő ellen - olvasható a hvg.hu-n. Mindeközben van, aki Trumptól várja Orbán megfékezését.

Fotó forrása: Pixabay