Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az egykor büntetőbíróként működő, majd ügyvédként praktizáló Pécsi Kálmán szerint Orbán Viktor társaival bűnszövetségben, különösen nagy értékre elkövetett sikkasztást követhetett el, amikor úgy döntött, hogy a kormány kárenyhítést nyújt a 2004 elején fizetésképtelenné vált és felszámolás alá került Hajdú-Bét Rt. és Novofarm Rt. úgynevezett kisbeszállítóinak, mintegy száz családnak - írja az fn24.hu.

A jogász úgy véli: ez csak a Fidesz politikai céljait szolgálja, gyakorlatilag egy reklámfogás.  Pécsi Kálmán május 15-én, szerdán büntetőfeljelentést tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK). Mint a bűnügyi magazinnak mondta: egyetért azzal, hogy az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe kerülteken segíteni kell, de sem a Hajdú-Bétben, sem a Novofarmban nem volt részesedése az államnak, ezért a károsultak megsegítését az adófizetők pénzéből aggályosnak tartja. "Orbán az államkassza kulcsával a zsebében a "jóságos király" szerepét alakítja, és a köz pénzéből a saját, valamint az általa irányított párt politikai céljainak elérését finanszírozza, valós büntetőjogi kontroll nélkül" - fogalmazott a jogász, aki a feljelentettekkel szemben - magánfélként - 200 millió forint és járulékai erejéig polgári jogi igényt támasztott.

Kezdeményezte, hogy a nyomozó hatóság Orbán Viktor, valamint jelenleg ismeretlen társai valamennyi ingó és ingatlan vagyonára, pénzintézetnél vezetett bankszámlájára rendeljen el - biztosítási intézkedésként - bűnügyi zárlatot. Indítványozta azt is, hogy a nyomozó hatóság a feljelentettek ingatlanjaira az illetékes földhivatalnál kezdeményezze a perfeljegyzés ingatlan-nyilvántartási bejegyzését.