Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A PestiSrácok.hu úgy véli, Hidas János szerdai felmentése összefüggésben lehet azzal, hogy óriási csúszások vannak az uniós pályázatoknál, valamint a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalt a közeljövőben összevonják a Nemzeti Államigazgatási Központtal.

Emellett azt is valószínűsítik, hogy Hidas János feljebbvalói a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (KIH) körüli botrányokat is megunták. Komoly botrány kerekedett például a "Tudásod a jövőd" nevű lakossági oktatási projektből az utóbbi egy hónapban.

Decemberben az Index írt arról, hogy háromszáz nyelvoktató cég várt hiába a KIH értesítésére, hogy részt vehet-e a Tudásod a jövőd programban. Kiderült ugyanis, hogy öt cég máris milliárdos megrendelést kapott az uniós pénzből indított lakossági nyelvoktatási programból, köztük egy olyan, amelynek még tanárai sincsenek. Egy másik pedig Orbán Viktor kedvenc nyelvoktatójának tulajdona.

A KIH kedden még újabb képzések elindítását jelentette be. Hidas János sajtótájékoztatón mondta el, hogy 17 képző intézmény 317 tanfolyamával bővül az uniós támogatású nyelvi és informatikai képzések kínálata.

A PestiSrácok.hu a KIH-et is megkereste Hidas János felmentésével kapcsolatban. Az elnök kabinetfőnöke a KIH kommunikációs vezetőjéhez irányította a portált, de ő érdemben nem tudott reagálni az információkra.