A fizetés mértéke, valamint a jó közösség és légkör kortól függetlenül fontos a munkavállalóknak. A legidősebb generáció tagjai a munkahely és lakóhely közötti ingázást szeretnék minimalizálni, az 1994 előtt született korosztályban rugalmas munkarendre vágynak, a legfiatalabbak pedig a cég értékrendjét mérlegelik az állásválasztásnál – derül ki a Profession.hu friss kutatásából.

Az állásportál a munkaerőpiacon jelenleg aktív három generáció munkával és munkahellyel kapcsolatos attitűdjeit, tapasztalatait vizsgálta legújabb felmérésében.

A kutatás megállapítja, hogy kortól függetlenül a bérkérdés és a munkahelyi közösség a legfontosabb a magyaroknak: a fizetés mértéke mindhárom generáció esetében a legfontosabb motiváló tényező, a válaszadók 80-82 százaléka tette a lista elejére.

Második helyen a jó munkahelyi közösség és hangulat áll, erről is hasonlóan gondolkoznak a különböző korú munkavállalók. A felmondás mögött minden korosztályban a rossz munkahelyi hangulat és közösség, a fizetés csökkentése, valamint a túlterheltség áll a felmérés szerint.

Átlagosan három-négy százezer forintos havi nettó bér az elvárás

A legidősebb generációba tartozók valamivel több, mint fele nyilatkozta, hogy annak idején mindössze egy hónap leforgása alatt megtalálta első munkahelyét. A náluk eggyel fiatalabb Y generáció esetében már fordított ez az arány, hiszen itt azok vannak többségben (34 százalék), akiknek legalább egy évébe telt pályakezdőként elhelyezkedni. 

A legfiatalabbak esetében nagyobb szóás mutatkozik: közel harmaduk legalább egy évig kereste első állását, de inkább jellemző rájuk, hogy 1-3 hónap alatt találták rá erre. Nem okoz nagy meglepetést, de az életkorral és a munkával töltött évek számával emelkedik a munkavállalók bérigénye is a felmérés szerint.

Átlagosan 300-399 ezer forint az elvárt nettó havi fizetés, amivel a többség elégedett lenne jelenlegi helyzetében.

Új munkahely megpályázásakor a Z generáció (vagyis azok, akik 1995-2004 között születtek) harmada 200–299 ezer forintot forintot jelölt meg, viszont jelentős az ambiciózusabbak aránya is (27 százalék), akik 400-499 ezer forinttal lennének elégedettek. De a béren kívüli juttatások terén is eltérések vannak a generációk preferenciáiban: 

  • A juttatásként kínált mobiltelefon a legfiatalabbak számára prioritás. 
  • A munkába járás költségeinek megtérítése korosztálytól függetlenül lényeges, tízből négy munkavállaló tartja fontosnak.
  • Az 1980 után született munkavállalóknak kiemelten fontos az oktatás támogatása, 29 százalékuk jelölte meg ezt az elemet.