főváros Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata által kiírt közbeszerzést az építőipari társaság honlapja szerint önállóan nyerte meg, és idén április 24-én át is vette a munkaterületet, azonnal megindítva a kivitelezést.

A beruházásban nem csupán az útfelületet teszik rendbe, a szegélyek, a peronok, a megállók és az átkelők is megújulnak közel 3 kilométeren.

Járhatóbb lesz a forgalmas út

felújítással az Üllői úton a Béke tér és a Szarvascsárda tér közötti szakaszt pofozzák ki a szakemberek az alábbiak megújításával:

  • a gyalogátkelők,
  • a buszmegállók,
  • és a villamosperonok is korszerűbbek lesznek,
  • négy helyen pedig középszigetet alakítanak ki.

Elbontják, majd újjáépítik

Az 50-es villamos vágányzárja idején a szakasz bal oldali szegélyeit, peronjait bontják el, és építik újra.

Ezt követően a jobb oldali szegélyek újulnak meg, majd szintén a jobb oldal útépítése kezdődik félpályán. Utóbbinál a burkolatot profilba marják, szükség szerint lokálisan megerősítik. A buszmegállóknál erősített pályaszerkezetet építenek, és két réteg aszfaltot terítenek a felületre.

Ezután az út bal oldalán is hasonló munkák következnek.

A teljes útburkolat megújítását követően gyalogosvédelmi szigeteket helyeznek el a burkolatba, majd kiépítik, és felfestik a végleges forgalomtechnikát.

A kivitelezést idén december elején fejezi be.

Megújulnak a rossz falusi utak: el lehet érte kéni a pénzt

Újabb 5 milliárd forint összegű pályázatot írtak ki kistelepülések számára út-, járda- és hídfelújításra a Magyar Falu program keretében hétfőn. Bővebben>>>