Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A jelenlegi gazdasági környezetben mindennél fontosabb meglévő értékeink és befektetéseink értékének megőrzése, valamint gyarapítása. A magyar családok többségének legnagyobb értéke saját otthona, így természetesen érdemes felkészülni az ingatlanpiacon bekövetkező változásokra, és védekezni a kedvezőtlen tendenciák ellen. Ez különösen érvényes a lakóközösség esetében.


Ugyanakkor a takarékoskodás mellett a költséghatékony és innovatív megoldások kerülnek előtérbe, amelyek az állagmegóvásra, a felújításokra, valamint a fejlesztésekre, koncentrálnak. Ez különösen igaz a jelenlegi gazdasági helyzetben, amikor egyre megterhelőbb az emelkedő üzemeltetési díjak, közösköltségek kifizetése. „Ráadásul az anyagi lehetőségek miatt elmaradt karbantartások, felújítások okozta értékvesztés is a pénztárcákon érezhető. Nem elhanyagolható probléma ez, hiszen a lakóközösségek többségét érinti: a társasházak 70 százaléka kisebb-nagyobb, negyedrésze komoly felújításra szorul" - magyarázza Horváth Andrea vezérigazgató-helyettes.


Éppen ezért az Allianz továbbfejlesztette Lakóközösségi Biztonsági Programját a társasházak költséghatékony működésével kapcsolatos igényei és visszajelzései alapján. „Ennek megfelelően idén a felújítási munkák kerültek előtérbe, amelyek idejére is biztosítási védelmet, pénzügyi szolgáltatásokat és megtakarítási lehetőségeket kínál az Allianz" - állítja a vezérigazgató-helyettes. Az Allianz biztonsági programja 5 millió forinttól legfeljebb a beruházás költségének mértékéig terjedő, kamattámogatott kölcsönt nyújt, melynek futamideje lakás-takarékpénztári megtakarítás esetén 5-8 év, maximum 10 év. A kamattámogatás mértéke az első 5 évben a kamat 70 százaléka, a második 5 évben a kamat 35 százaléka.
 
Az Allianz a szükséges felújítási, javítási munkálatok megtervezéséhez díjmentes műszaki felmérést és tanácsadást, a szükséges lépések meghatározásához pedig szakmai tanácsadást biztosít, teszi hozzá a vezérigazgató-helyettes. A felújításokat követően ismételt helyszíni felmérés dönt a vagyonbiztosítás további díjkedvezményeiről. „A felújítások idejére és a munkák során szükséges valamennyi anyagra és eszközre a kiegészítő felújítás-biztosítás nyújt teljes körű védelmet. A lefedett kockázatok között az elemi károk mellett a betöréses lopás és az épületrongálás is szerepel" - magyarázza Horváth. A 2010.  február és  június 30. között kötött rongálásbiztosítással kiegészített lakóközösség-biztosítást 100.000 forint értékű szolgáltatási díj nélküli rongálásbiztosítással egészíti ki a biztosító.  Szintén ilyen pluszszolgáltatás jár a közösségnek, ha a lakóknak legalább a fele a lakásbiztosítását is az Allianznál köti. 


A költségtudatos lakóközösségek pedig élhetnek a bank-biztosító keresztkedvezményekkel, állítja Horváth, példaként említve, hogy amennyiben a lakóközösség új társasházi bankszámlát nyit, 7 százalék biztosítási díjkedvezmény jár a lakóközösség-biztosítás díjából. Ezen bankszámla költségeiből további 25 százalék tranzakciós díjkedvezmény érhető el, amennyiben a ház a díjakat csoportos beszedési megbízással egyenlíti ki. Ezen felül a biztosított lakóközösség valamennyi lakójának 5 százalék partnerkedvezményt nyújt az Allianz otthonbiztosítása díjából.


Az Allianz ügyfelei hetedik éve nyerhetnek vissza nem térítendő támogatást az összesen 13 millió forint értékű „Társ a házban" pályázat keretében.  Az idén a vagyon- és balesetvédelemre, valamint az energiatakarékos beruházásokra fordítható Gondoskodó kategóriában nagyobb támogatást ítélhet oda a zsűri.  Környezetvédelmet szolgáló tervekkel pedig új Klíma különdíjunkra is pályázhatnak a társasházak és lakásszövetkezetek." - mutat rá Horváth Andrea, az Allianz vezérigazgató-helyettese.