Akár szervezetten, buszokkal is érkezhetnek osztrák turisták Szombathelyre, hogy beszerezzék az olcsóbb gyógyszereket. A mozgásszervi és a porckopásra való készítmények Ausztriában jól drágábbak, míg a fájdalomcsillapítók és gyulladáscsökkentők is többe kerülnek, de nem jelentősen - közölte az InfoRádió által megkérdezett szombathelyi gyógyszerész.

Huszár Hajnalka kiemelte: keresettek a fogászati fertőtlenítők és fájdalomcsillapítók, a mozgásszervi készítményekből pedig általában három dobozzal visz egy osztrák vásárló. Fogamzásgátlókat és potencianövelőket is vesznek Magyarországon a turisták - tette hozzá.

Szombathelyen vagy Szentgotthárdon a fogorvos írja fel a vényre kapható gyógyszereket az osztrákoknak, de az Ausztriában kapott receptet is elfogadják a patikák - fejtette ki.

Havonta 50-100 osztrák vásárlóval számolhat egy belvárosi patika a vasi megyeszékhelyen. A mozgásszervi készítményekből 150-200 dobozzal fogy egy hónapban, míg nyáron az allergia elleni készítmények, szemcseppek, fájdalom- és lázcsillapítók is hasonló mennyiségben kelnek el - közölte Huszár Hajnalka.