Huszonegy év elteltével vesz részt katolikus egyházfő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszuson. Ferenc pápa szeptember 12-én, Budapesten a Hősök terén részt vesz a katolikus világesemény záró szentmiséjén.

Az MKPK közleménye szerint szeptember 12-én reggel nyolc óra előtt érkezik meg a pápát szállító repülőgép a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A hivatalos köszöntők után, háromnegyed 9-kor a katolikus egyházfő találkozik Áder János köztársasági elnökkel és Orbán Viktor miniszterelnökkel és a püspökökkel a Szépművészeti Múzeumban, ahol a magyar kormány- és államfő számára félórás találkozóra nyílik lehetőség a pápával.

Ezután Ferenc pápa fogadja a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának és a zsidó közösségek képviselőit.

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséje 11 óra 30 perckor kezdődik a Hősök terén, amelyet Ferenc pápa celebrál.

Az MKPK közleménye szerint a Szentatya a délután 14:40.kor indul tovább Pozsonyba. Háromnapos szlovákiai látogatása során egyházi- és világi vezetőkkel, a roma és a zsidó közösség tagjaival találkozik. Ferenc pápa felkeresi útja során Kassa, Eperjes városát és szeptember 15-én szentmisét tart a sasvári (Šaštín) pálos kegyhelyen.