Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nacsa Lőrinc az MTI-hez eljuttatott videónyilatkozatában felidézte: pénteken egy eddig példátlan támadás indult Magyarország pénzügyi rendszere ellen. Először a közösségi médiában, illetve SMS-ekben terjedtek pánikkeltő és hamis hírek széles körben, amelyek szerint a lakossági megtakarításokat valamiféle veszély fenyegeti, és a bankbetétek megszüntetését sürgették. A kormánypárti képviselő megjegyezte: a veszélyes üzenetek miatt a rendőrség is nyomozást rendelt el rémhírterjesztés alapos gyanúja miatt.

Nacsa Lőrinc szerint egy ilyen helyzetben valamennyi közszereplőnek az a felelőssége, hogy mindent megtegyen a rémhírek terjesztése ellen.

Ehhez képest a Gyurcsány-párt alelnöke, Varju László ennek nem tett eleget, sőt olajat öntött a tűzre, amikor előzetes felszólításuk ellenére sajtótájékoztatót tartott. Ott a baloldal képviselője tovább építette a közösségi médiában terjedő álhíreket, lényegében ráerősített azokra

- fogalmazott a kereszténydemokrata politikus.

"Ez egy vörös vonal, a baloldal átlépett egy határt" - fogalmazott Nacsa, aki szerint Varju László nem mondott igazat, ráadásul szavaival súlyosan sértette az ország és a magyar emberek érdekeit. Hétfőn képviselőtársával, Bánki Erikkel (Fidesz) büntetőfeljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

Arra kérik a nyomozó hatóságot, hogy az ügyben közveszéllyel fenyegetés és rémhírterjesztés megalapozott gyanúja miatt rendeljen el nyomozást. "A hamis üzenetekkel sok magyar embert elértek, ezért az ügy súlyos, és választ kíván" - jelentette ki a KDNP-s honatya.

Pénteken a Magyar Nemzeti Bank tett feljelentést Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnökének kijelentései miatt. Közleményükben azt írták: Matolcsy György jegybankelnök gazdasági bizottság előtt tartott beszédének szavait szándékosan félreértelmezve olyan hamis állításokat fogalmazott meg a DK-s politikus, amelyek veszélyeztetik a pénzügyi stabilitásba vetett bizalmat.