Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hoppál Péter közölte: a bankadó 10-12 európai országnak mintául szolgáló magyarországi bevezetése után Lengyelország a magyar rezsicsökkentést tartja követendőnek, valamint Bulgária és Hollandia szintén ezt a politikát kívánja érvényesíteni.
Románia 85 százalékos adóval tervezi sújtani a "pofátlanul magas" végkielégítéseket, Szlovákia után pedig Csehország is úgy döntött, megemeli az energiaszolgáltatókra és a bankszektorra korábban kivetett különadót - tette hozzá.

Hoppál Péter hangsúlyozta: a friss adatok azt mutatják, a magyar gazdaság egyre jobban teljesít. "Miközben az európai országokban csökken, Magyarországon nő a foglalkoztatás, negyven éve nem volt ilyen alacsony az infláció, az államadósság csökkenő tendenciát mutat, ezzel egyidejűleg pedig az ország kilépett a recesszióból, a gazdaság is a növekedésben bízhat" - jegyezte meg.
Hozzáfűzte: a baloldal által hosszú évek alatt felhalmozott rekordméretű adósságot kamatostul kell ugyan visszafizetni, de a tőkebeáramlás rekordokat dönt, a stratégiai partnerek száma gyarapszik, a külföldi tőkeerős befektetők bíznak Magyarországban, annak gazdasági teljesítményében.

A Fidesz szóvivője kitért rá, nem volt ez mindig így, 2010 előtt, a Gyurcsány-Bajnai kormányok időszakában egészen más volt a gondolkodás, és úgy tűnt a magyar embereknek csak a gürcölés és az jutott osztályrészül, hogy fizessék a magas adókat és Európa legmagasabb rezsitételeit. "E közben a profitéhes külföldi nagytőke egyre jobban kifacsarta a magyar háztartásokat" - mondta.
Hoppál Péter úgy vélte: azóta, mióta "a külföldi nagytőke gyarmatosítói és helyi helytartóik", a Gyurcsány-Bajnai szövetség nem tudja a magyar családokat kifacsarni, "egyre jobban állunk", a családok a bőrükön érzik, emelkedő pályára került a magyar gazdaság.
"Ezzel egyidejűleg azt látjuk, hogy a profitjának egy töredékéről lemondani kénytelen nagytőke és az ő bábjaik, a Gyurcsány-Bajnai szövetség most készül újra összeállni - közölte.

A politikus szavai szerint a "magyar maffiabaloldal" naponta "kikel magából" s nem titkolja, ugyanazt a szélsőséges gazdaságpolitikát folytatná, mint amit 2010 előtt.

"Ebből nem kérnek a magyar családok, a magyar emberek, erről már markáns véleményt mondtak 2010-ben" - hangsúlyozta Hoppál Péter.
A politikus megjegyezte: a "Gyurcsány és Bajnai mögött álló erők Rodolfó-szindrómában szenvednek, mindig figyelni kell a kezüket".