Az ügyfelekhez pontosan olyan papírszámlák érkeznek, mint amiket havonta küldene a cég, csak nem külön-külön borítékban, hanem egyszerre - hívják fel a figyelmet.

Az éves elszámoló számla továbbra is önállóan érkezik majd, a rá következő hónapban pedig két hónap számláját küldi a Főgáz. Ezután megint hármasával érkeznek a számlák. A lépést a takarékosság mellett a környezetvédelemmel indokolta a cég. A bevezetési időszakban - attól függően, hogy az ügyfél melyik hónapban kap éves elszámoló számlát - ennél kevesebb számla is lehet a borítékban.

A Főgáz arra kéri ügyfeleit, hogy figyeljék a fizetési határidőt, továbbá arra is, hogy mindig azt a számlát egyenlítsék ki, aminek a legközelebbi a befizetési határideje. Az egy borítékban lévő csekkek jobb felső sarkában sorszámmal is segítik az aktuális számla beazonosítását.

A földgázszámlák egyidejű, egy borítékban érkezése nem befolyásolja a csoportos beszedéssel történő, automatikus befizetést. Hónapról hónapra az adott gázszámlán szereplő fizetési határidő napján terheljük a bankszámlát. Az e-számlák továbbra is havonta érkeznek.

Meghosszabítják a promóciót

Ősszel is folytatódik a Főgáz elektronikus gázszámla kampánya: a társasággal földgáz egyetemes szolgáltatási szerződéses jogviszonyban lévő azon ügyfeleink, akik 2017. szeptember 1. és november 30. között papíralapú számlájuk helyett e-gázszámlát igényelnek, automatikusan egyszeri bruttó 1000 forint összegű jóváírásban részesülnek a 2018. január 10. után esedékes első gázszámlájukból. A feltételeket itt találja.