Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján az Időjárás-Humánmeteorológia-UV sugárzás menüpont alatt már április közepe óta tájékoztatják a nagyközönséget az aktuális UV-sugárzás mértékéről, valamint másnapig szóló előrejelzést is készítenek, ha pedig szükséges, figyelmeztetést adnak ki.

A közölt UV-index előrejelzés mind piktogramos, mind térképes formában elérhető, melyből kiderül, mikor és mennyi időt lehet a napon tartózkodni anélkül, hogy egészségünkre, különösen a bőrünkre káros lenne. A figyelmeztetési küszöbértéket meghaladó, nagyon erős UV-sugárzás esetén az Országos Meteorológiai Szolgálat külön kiadott közleményben figyelmeztet a várható veszélyekre.

A legfrissebb mért adatok és az országos UV Index előrejelzés megtalálható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján, illetve annak mobil eszközökre optimalizált változatán, valamint országosan és ingyenesen elérhető Meteora mobil applikációján is, amelyen elérhető az egyénileg beállítható, bőrérzékenységtől függő leégési idő is.