Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az átvonuló hidegfront az ország nyugati és északi részén a legtöbb helyen megszünteti a hőséget. Ma 25 fok fölötti napi középhőmérséklet leginkább az Alföldön várható nagy területen, de holnap a Dunántúl keleti részén is 25 fok fölötti napi átlagra lehet számítani. A délkeleti megyékben 27 fok körüli napi középértékre is lehet számítani.

 

A hazánkat északnyugat felől elérő hidegfront a nap folyamán fokozatosan kelet, délkelet felé halad. A front hatására a déli órákig leginkább a Dunántúlon alakulhatnak ki a záporok mellett zivatarok, később már keletebbre is egyre többfelé fordulhatnak elő, legnagyobb eséllyel és legnagyobb számban a Dunántúlon, valamint az Északi-középhegység térségében - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat keddi előrejelzéséből.

Az esti órákig a front mögött egy-két zivatar továbbra is előfordulhat az Észak-Dunántúlon. Leginkább a front menti záporok, zivatarok tágabb környezetében viharos széllökésekre is lehet számítani, amelyek meghaladhatják a 60-70 km/h-t, sőt, a keleti megyékben néhol akár 85-90 km/h körüli szélrohamok is előfordulhatnak - elsősorban arrafelé esetleg porvihar is előfordulhat. Az erősebb zivatarokat emellett intenzív csapadék (10-20 mm, a Dunántúl délnyugati felén > 20-30 mm is akár), illetve jégeső (ált. ~ 1-2 cm) is kísérheti.