Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kezdenek tornyosulni az önkormányzatok előtt az új energiaszerződések tarifái alapján fizetendő cechek - írja a hvg.hu abban a cikkében, amely szerint bedönthetik az államháztartást a települések megugrott rezsiköltségei.

A települések kivéreztetésében - a városokra kivetett szolidaritási adóval, a parkolás ideiglenes ingyenessé tételével, a helyi iparűzési adó megfelezésével, a helyi adók kivetésének és emelésének tiltásával - ötletdús volt a kormány, most viszont nincs pénz a menzákra, a világításra, a tömegközlekedés működtetésére.

Győr fideszes polgármestere: mókás képregényben próbálja rávenni a helyieket az energiatakarékosságra, egészen pontosan arra, hogy önkormányzati segítséggel cseréljék le az áramfaló hagyományos villanykörtéket LED-es izzókra.

Legalább vannak friss ötletek

Üröm az örömben, hogy egy súlyos és globális energiaválságnak kellett beütnie ahhoz, hogy legalább néhány polgármester innovatív ötleteket vessen be az energiatudatosság serkentésére. Az Orbán-kormány azonban legalább egy éve tétlenül szemléli, ahogy az energiapazarlás az elszállt árak mellett végképp felzabálja az ország jövőjét - vélik a hvg.hu szakírói.

Ez az elmúlt napokban sem változott, pedig polgármesteri segélykiáltások özöne zúdult a kormányra. A kórushoz még néhány fideszes politikus is csatlakozott, hiszen szinte biztos, hogy a téli időszakra színházakat, uszodákat, sportcsarnokokat kell bezárniuk, éjszakánként sötét utcák borzolhatják a kedélyeket, és az eddigieknél is silányabb ételek kerülhetnek az óvodák és a nyugdíjasotthonok asztalaira. Ha ez sem lesz elég, a települések fizetésképtelenné válhatnak felidézve az államcsőd lehetőségét.