Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A jelentős munkaerőhiány miatt már nemcsak a diákokat várják a Balaton-partra, hanem a nyugdíjas munkavállalókat is. Somogyban is nagy az érdeklődés a nyugdíjasok számára ajánlott munkák iránt, sokan vállalnának munkát a következő három hónapban a vendéglátásban a magyar tenger mellett - írja a sonline.hu.

Nagy a munkaerőhiány a Balaton-parton, amit egyrészt diákokkal igyekeznek pótolni a vállalkozások, de az idén a nyugdíjasokat is bevonjuk a három hónapos szezonba - mondta Dakó Roland, a Déli Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet régióvezetője a lapnak. Állítása szerint már közel száz somogyi nyugdíjas jelentkezett munkára. Szerteágazó, hogy milyen feladatokat vállalnak: a takarító, a konyhai kisegítő, a felszolgáló és a recepciós munkakör is.

Dákó a portálnak azt mondta, hogy kedvező a fogadtatás a balatoni cégek részéről is, lévén a nyugdíjas szövetkezeten keresztül kedvezőbb az adózás, csak tizenöt százalék személyi jövedelem adót kell megfizetni a bér után, s már bruttó 900 forintos órabérnél is többet megkereshetnek a munkavállalók. A szálláshely is megoldható: mert bár több jelentkezőnek is van nyaralója a Balaton mellett, de akiknek nincs ilyen lehetőségük, a vállalkozások segítenek a megoldásban az eddigi tapasztalatok alapján.

Az alacsony nyugdíjú idősek közül egyre többen próbálnak a munka világába való visszatéréssel plusz bevételt szerezni. Az adatok alapján már 25 ezren tehettek így.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.