Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Elmondta, hogy a rendszer működését folyamatosan figyelemmel kísérik, és ahol az indokolt, a módosításokat végrehajtják.

Fónagy János szerint a megyei matricák területi érvényességének dolgában kell tisztább helyzetet teremteni. "Én már december elején felvetettem, életszerűbbnek tartanám, ha a matrica mindig a következő megye első útba eső autópálya-lehajtójáig lenne érvényes" - mondta, hozzátéve: jogosnak tűnnek a megyehatárok felett is átívelő Duna-hidak dupla díját firtató felvetések. És amellett sem lehet szó nélkül elmenni, hogy néhány száz méter fizetős útszakasz miatt az ország kapujának számító repülőtérre sem lehet matrica nélkül eljutni - tette hozzá.

"Összesen öt-hat, könnyen orvosolható hibáról beszélhetünk. Ennek az ügynek nagyobb a füstje, mint a lángja" - fogalmazott a parlamenti államtitkár.

Arra a kérdésre, hogy milyen számításokat végeztek az útdíjak kiterjesztése, a megyei matricák bevezetése előtt és mennyi bevétellel számoltak, Fónagy János azt válaszolta: vannak tanulmányok, de ezeket később hozzák nyilvánosságra. A megyei matricák bevezetése az optimista feltételezéseink szerint nullszaldós lesz - mondta.