Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

"Én is aggódom. Virológiai-immunológiai szempontból rendkívül érdekes kísérletnek tartom a keddi meccset, melynek nagyon kíváncsi vagyok az eredményére, érdeklődéssel várom a jövő heti és a rá következő heti szennyvízadatokat, meg persze a későbbieket is" – mondta a Blikknek Rusvai Miklós virológus.

A szakember a lapnak reményét fejezte ki amiatt, hogy ez nem okoz majd megtorpanást vagy újabb emelkedést a járványtani adatok jelenleg kedvező alakulásában. Ez elsősorban a kedvező időjárásnak és még sok egyéb tényezőnek lesz a függvénye - jegyezte meg.

A virológus úgy véli, jobb lett volna, ha nem telt ház előtt rendezik a keddi magyar-portugál meccset. Már az is jobb lett volna Rusvai szerint, ha csak fél ház van a stadionban és minden második ülés kimarad; ha szigorúbban elkülönítik a portugál szurkolókat a magyar szurkolóktól, főleg, hogy Portugáliában jelenleg nagyon erősen romlik a járványügyi helyzet, több helyen szigorításokat kellett bevezetni.

Tehát a keddi állapotnál bármi szigorúbb feltételrendszer csak jobb lehetett volna. De ez már veszett fejsze nyele, meglátjuk majd, hogy mi lesz ennek a következménye

– mondta Rusvai Miklós.

A virológus a szurkolóknak is üzent: aki a keddi meccsen ott volt, azt arra kérte, hogy "figyelje magát, és a betegség legkisebb jele esetén vonja ki magát a forgalomból, és ellenőriztesse, hogy nem fertőződött meg."

A Blikk megjegyzi, hogy 12 Eb-helyszín közül egyedül Budapest vállalta, hogy telt házzal engedi a meccsek megrendezését. Vasárnap délután szintén telt ház előtt jártszott a magyar válogatott a francia válogatottal szemben a Puskás Stadionban.