A szerdai sajtótájékoztatón Pavel Hapal szövetségi kapitány hangsúlyozta, minden rendben zajlott a felkészülés során, a játékosok egészségesek, mindenki bevethető.

A kapitány agresszív magyar válogatottra számít, s akkor sem lepődne meg, ha a vendégek már az ő térfelükön megpróbálnának zavart kelteni. A mai futballban már rengeteg információ áll rendelkezésükre, ezért Hapal nem kért segítséget Marco Rossi korábbi dunaszerdahelyi játékosaitól, vagy magyarországi kapcsolataitól.

A tavaly októberben kinevezett szakvezető kitért arra, hogy elődje, Jan Kozak azt követően mondott le posztjáról, hogy néhány futballista a Csehországtól elszenvedett vereséget követően "éjszakázott". Pavel Hapal szerint hasonló dolog nem ismétlődhet meg, mindenki a mérkőzésre összpontosít.

A szakember nagyjából kilencven százalékban sejti, mit fognak játszani majd a magyarok, ugyanakkor több lehetséges forgatókönyvre is felkészült.

A sajtótájékoztatón a játékosokat a 110-szeres válogatott Marek Hamsík képviselte, ő Martin Skrteltől örökölte meg a csapatkapitányi karszalagot. Nem érez magán extra nyomást, hiszen volt már hasonló helyzetben. A magyarokról szólva csatlakozott a szövetségi kapitány véleményéhez, s megjegyezte, harcias ellenfélre számít.

Hamsík - aki 2008-ban egy limasszoli barátságos mérkőzésen (1-1) már találkozott a magyarokkal - a magyar-szlovák rivalizálásról azt mondta, véleménye szerint minden rendben lesz a lelátón, a szlovák-cseh ellentéthez pedig nem hasonlítható ez a párharc.

A Nagyszombatban 20.45-kor kezdődő összecsapásra eddig 14 600 jegyet adtak el - írta az MTI.

Rossi a legfontosabb meccsére készül

Nem sokan adnak esélyt a magyar csapatnak, ugyanakkor a futballban az a szép, hogy bármi megtörténhet - mondta  Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya sajtótájékoztatóján az MTI szerint. A meccs lesz edzőként a legfontosabb mérkőzése, még a Budapest Honvéd Videoton elleni 2017-es bajnoki döntőjénél is nagyobb téttel bír. Hozzátette ugyanakkor, hogy ez csak az ő karrierjére igaz, a sorozatot tekintve ez csak az első lesz a nyolc összecsapás közül.

A Dunaszerdahely edzőjeként háromszor játszott ebben a stadionban, mindhárom alkalommal vesztesen távozott, ezúttal azonban "jó előjel", hogy csapata egy másik öltözőt kapott. Szlovák kollégája és ő is tisztában van a másik elképzeléseivel, várható összeállításával.

A válogatott játékosok közül a Rossi szerint várhatóan pályára lépő Kalmár Zsolt vett részt a sajtótájékoztatón. A Dunaszerdahely légiósa megjegyezte, sok helyen játszott már Szlovákiában, ahol nem kedvelik a magyarokat, ugyanakkor véleménye szerint ezzel csütörtökön nem lesz probléma. "Természetesen tudjuk, hogy a szlovákok jóval erősebbek, ugyanakkor hiszek benne, hogy ha azt csináljuk, amire a kapitány és a stáb felkészített minket, akkor meglepetést tudunk okozni. Nagyon fontos lenne a jó rajt, az ugyanis önbizalmat adna a folytatásra."

A magyar válogatott a csütörtöki mérkőzés után vasárnap a világbajnoki ezüstérmes horvátokat fogadja a Groupama Arénában.