Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A bécsi városháza közlése szerint a dokumentum kilátásba helyezi, hogy a Soros György milliárdos üzletember által alapított magánegyetem 99 évre kibérel egy történelmi épületet. A CEU ígéretet tett az épület állagának megóvására is - idézi az MTI.

Az egyetértési nyilatkozatban foglaltak az aláírást követően még a bécsi önkormányzat kulturális, tudományos és sportbizottsága elé kerülnek vitára.

A nyilatkozat szerint Bécs szeptember végéig megkötné a bérleti szerződést a CEU-val, amely a 2022-23-as tanévben kezdené meg működését az osztrák fővárosban. Szerepel a tervekben egy köztes megoldás is, amely lehetővé tenné, hogy az intézmény már 2019 őszén megnyissa kapuit.

A CEU márciusban jelentette be, hogy budapesti és New York-i campusa mellett Bécsben is megnyitná kapuit. Michael Häupl, Bécs akkori polgármestere az évszázad lehetőségének nevezte az együttműködést CEU-val.

"Bécs egyetemek, vállalatok és nemzetközi szervezetek globális központja. A városban létesített campus izgalmas lehetőségeket kínál oktatóinknak és diákjainknak" - idézte Michael Ignatieffet, a CEU elnök-rektorát honlapján az oktatási intézmény.

Ignatieff egyúttal leszögezte: a CEU otthona a magyar főváros marad, és elkötelezett az egyetem budapesti jövőjének hosszú távú rendezése mellett.