Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mint a CEU budapesti otthonához legközelebb fekvő jelentős német nyelvű egyetemi város, Bécs ideális körülményeket jelent egy új oktatási helyszín létesítésére - olvasható a CEU által kiadott közleményben.

A megállapodás értelmében az Otto Wagner területet vizsgálják meg, mint lehetséges helyszínt. A kiválasztott terület bérlésére a megállapodás értelmében a CEU és Bécs 99 éves szerződést köt majd, amely a város melletti hosszútávú elköteleződést jelent.

Bécs egyetemek, vállalatok és nemzetközi szervezetek globális központja. A városban létesített kampusz izgalmas lehetőségeket kínál oktatóinknak és diákjainknak. Várakozással tekintünk az együttműködésre Bécs városvezetésével és Ausztria kormányzatával, hogy a CEU bécsi kampusza valósággá válhasson - mondta Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektor.

Mindamellett, hogy dolgozunk a bécsi kampusz előkészítésén, Budapest marad az otthonunk. Elkötelezettek vagyunk budapesti jövőnk hosszútávú rendezése mellett a New York állam és Magyarország kormánya által már előkészített megállapodás útján. Bízunk benne, hogy a magyar kormányzat minél hamarabb aláírja és ratifikálja ezt a megállapodást

- hangsúlyozta a CEU rektora.

Bécs, mint egyetemi város számára az együttműködés a CEU-val az évszázad lehetősége

- mondta Michael Häupl, Bécs polgármestere. Bécsben a diákokat és a tanárokat nemcsak tökéletes kutatási és tanulmányi feltételek várják, hanem magas életszínvonal és biztonságos környezet is megfizethető áron - jegyezte meg a polgármester.

Képünk forrása: Pixabay